12% за председника синдиката

Многи директори школа још нису применили закон када је у питању накнада председнику школског синдиката од 12%. Министар просвете др Срђан Вербић и његов помоћник др Зоран Костић, срамотном одлуком да председницима синдиката, који нису прекинули штрајк 18. фебруара, ускрате ову привилегију која им следује на основу Закона о раду, успели су у намери посвађају многе директоре школа са председницима школских синдиката.

Да ли је двојици првих људи образовања стварно стало да школски колективи раде у хармонији или да се свађају унутар себе и утиче ли то на образовни процес? Изгледа да им није стало. У строго централизованом школском систему најлакше се влада и управљава корбачем. За др Костића нас не чуди, али право је чудо како се један „научни радник“ и „књишки мољац“, др Вербић, брзо адаптирао на овакво „научно“ управљање људима.

Ипак, после гушења штрајка, ова двојица су се у победничком расположењу смиловала и, „великодушно дозволивши“ непослушним синдикатима СРПС и УСПРС потписивање ПКУ, омогућили председницима школских синдиката додатну исплату у висини 12%.

Ипак, многим директорима школа никако не одговара „да се помире“ са овом чињеницом враћања ових „привилегија“ председницима синдиката. Покажите им доњи допис Министарства просвете, да им буде јасније!

12 posto

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.