Дижемо шаторе!

5/3/15/ Преговори у ћорсокаку, Синдикат радника у просвети Србије подиже шаторе

СРПС се припрема за логоровање испред Министарства просвете

Јучерашњи преговори између два синдиката просвете у штрајку и Министарства просвете (у одсуству министра Вербића)  јасно описују неспремност Министарства просвете да озбиљно преговара о њиховим захтевима.

Јутрошња изјава Министарства просвете, да су синдикати поставили нове захтеве, апсолутно je нетачна, као што је нетачнa и тврдња да су на преговоре дошли неки други преговарачи. Ако су и дошли неки нови представници синдиката, то свакако не значи да су се променили и сами синдикати – преговарачи у штрајку.

Што се захтева синдиката тиче – они су исти као и раније: потписивање ПКУ и гаранције за побољшање материјалног положаја у току 2015. године.

С обзиром да је Министарство просвете прибегло репресивним мерама према 50.000 наставника у штрајку и да се очекује драстично одузимање од фебруарске плате, Синдикат радника у просвети Србије је већ приступио организацији протеста 17. марта, који ће бити одржан испред зграде Министарства просвете у Парку Мањеж. Протесту ће претходити неколико дана „логоровања“ у истом парку То је један од могућих начина да се штрајкачи сретну са министром Вербићем, када буде долазио на посао.