17. март: Да ли ће се завршити школска година?

На заједничкој конференцији за медије, синдикати УСПРС и СРПС обавестили су новинаре шта ће се догодити уколико просветне власти не пристану на наставак преговора.

Уколико се до 21. марта не постигне договор о прекиду штрајка који улази у пети месец, наставници неће припремати ђаке за матуру, неће одржавати допунске нити додатне часове, неће децу водити на такмичења нити држати седнице већа, што значи – да ова школска година неће моћи да се заврши.

Синдикат радника у просвети Србије (СРПС) и Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) упутили су данас овакав ултиматум министру просвете др Срђану Вербићу, захтевајући да одмах повуче свој допис о умањењу зарада штрајкачима, као и да до исплате другог дела зарада за фебруар, омогући синдикатима да потпишу посебан колективни уговор и у Службеном гласнику објави одговарајућу допуну.

Представници СРПС и УСПРС су позвали наставнике и родитеље својих ђака да 17. марта дођу пред Скупштину Србије и затраже ванредну седницу на којој ће се расправљати о катастрофалном стању у образовању Србије.