Ком’ опанци ком’ обојци

Заједничко саопштење Министарства и два синдиката просвете

Састанак представника синдиката Уније синдиката просветних радника Србије и Синдиката радника у просвети Србије и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржан је данас, уз присуство миритеља из Агенције за мирно решавање радних спорова проф. др Живка Кулића, који је на позив Уније синдиката просветних радника Србије, заказао састанак.

Састанку су присуствовали Драган Матијевић и Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије, Миодраг Сокић и Милан Трбовић из Синдиката радника у просвети Србије и др Зоран Костић и Наташа Ћирић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
На конструктивном разговору, одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, обе стране су се сагласиле да је потребно пронаћи компромисна решења које ће омогућити решавање спорних питања и нормализацију наставе у свим школама.

На састанку је договорено да се разговори наставе следеће недеље, како би се дошло до заједничког решења, прихватљивог за обе стране.

Коментар СРПС:

Иако ово саопштење не открива ни један детаљ са данашњег састанка, ипак доноси две новости: да су преговори, који су прекинути 18. фебруара, настављени, и да њима поново руководи Агенција за мирно решавање спорова. Поновно присуство миритеља Живка Кулића гарантује да ће разговори бити у складу са законом, без уцена од стране Министарства просвете и са максималном дозом толеранције између обеју страна. Наставак је у понедељак,  а у уторак синдикати и министар просвете иду на Скупштински одбор за просвету. Од среде ће бити настављени преговори у Министарству просвете.