Шок: Министар Вербић одложио даље преговоре!

Наступ министра просвете др Срђана Вербића на Скупштинском одбору за образовање, разбио сваку могућност за договор синдиката у штрајку и Министарства просвете

ШОК ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ: Министар Вербић одложио даље преговоре!

Министар Вербић је практично указао посланицима да њихова дискусија о проблемима у образовању њему није потребна и да он синдикатима нема шта да понуди. На оптужбе синдиката да месецима спроводи дискриминацију према синдикатима у штрајку и њиховом чланству, пресију преко медија и да перманентно крши неколико закона, није се ни осврнуо, а медије је оптужио да не раде како ваља и чак им је давао савете како треба да обавештавају а да то њему иде у прилог.

На опште изненађење синдиката, он се оградио од резултата рада миритеља и његовог помоћника Зорана Костића у последњих 10 дана, негирао званична саопштења Министарсва просвете, и јасно приметио да синдикати не би требало ништа да очекују од наставка тих преговора.

МИНИРАЊЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА МИРЕЊЕ

Одмах после седнице Скупштинског одбора за образовање, министар Вербић је др Живку Кулићу, миритељу из Агенције за мирно решавање радних спорова, отказао трећу сеансу мировних преговора, предвиђену за четвртак 9. април, а затим се упутио у своју омиљену „мишју рупу“ РТС, где је дао изјаву за јутарњи дневник. По свом, већ много пута у овом штрајку, опробаном рецепту, он је, са безбедне удаљености, неограниченом минутажом и без могућности дијалога, наговестио свим просветним радницима у Србији да се са њим, поготово на РТС, није шалити. Наставак „преговора“ синдикатима је најавио тек за четвртак 16. април!

То је свакако дијаметрално супротан потез од предлога многих посланика да се проблем штрајка у просвети мора решити у наредних два-три дана.