Независност + СОС + Министарство просвете VS СРПС + УСПРС

Коментар СРПС:

Министар просвете Срђан Вербић очигледно жели да остане доследан у својој личној освети према синдикатима који нису пристали да му буду слуге, и то уопште не чуди. Са позиције моћи, он све чини да понизи СРПС и УСПРС, не схватајући да овакав његов потез само доприноси подизању угледа ових синдиката у очима њихових чланова и свих запослених у просвети.  

Још више не чуди што синдикати Независност и СОС, пристајући на колаборацију ове врсте, занемарују да су до јуче „били сложни“ са СРПС и УСПРС у штрајку. Камо среће да су, као истински синдикати, поручили министру да не желе да седе са њим за столом уколико и други синдикати нису позвани, без обзира на чињеницу ко је шта потписао, а ко није! И они, као и министар, не схватају да овакав њихов став само доприноси подизању угледа ових синдиката у очима њихових чланова и свих запослених у просвети.  Уосталом, од када су изашли из штрајка, Независност и СОС су изгубили око 70 школских синдиката!

Једначина реалне слике синдикалне просвете гласи:

Независност + СОС + Министарство просвете  VS  СРПС + УСПРС   

Ко о чему, лопов о поштењу а курва о моралу! Прочитајте:

ИНФО СОС

ОДРЖАН САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ

Данас, 9. априла 2015. године, одржан је састанак у Министарству просвете на којем су присуствовали представници Синдиката образовања Србије и ГСПРС Независности са Министром и његовим сарадницима у вези спровођења Споразума о решавању спорних питања.

Договорено је да Радна група, која је сатављена од представника синдиката и МПНТР-а и других министарстава, одржи састанак у вези примене члана 2 Споразума, којим је утврђено да се запосленима у основним и средњим школама и домовима ученика, исплати награда односно помоћ до висине плате запосленог и да се размотри могућност да наведена исплата започне до 01. маја ове године.

Такође је договорено да Комисија за тумачење ПКУ-а хитно започне са радом зато што постоји већ велики број захтева за тумачење истог.

Констатовано је да се контакти са ресорним министарством и синдикатима интезивирају зарад испуњења до сада договорених циљева.