Нови званични сајт СРПС

Ћирилични домен: www.српс.срб

Латинични домен: www.srps.rs

Нови званични сајт СРПС, на коме сте управо, постављен је током фебруара 2015. На тај корак смо се одлучили пошто је претходни сајт srpss.org.rs показао „синдикалну непослушност“.

Наиме, претходни сајт одржава наша колективна чланица НСПРВ, тачније: колега Здравко Ковач из Сомбора. Током претходна три месеца, на том сајту он је објавио више компромитујућих чланака на рачун СРПС и неких његових руководилаца, али су највише штете нанели чланци који су били супротни одлукама и штрајкачкој политици СРПС.

Будући да је концепција тог сајта, током штрајка који је у току, одударала од званичних ставова СРПС и чак нанела огромне штете, пре свега највише у чланству СРПС, Председништво СРПС је наложило Здравку Ковачу да прекине са објављивањем садржаја штетних по синдикалну борбу и по чланство, као и да дозволи приступ сајту како би уређење преузела нека друга особа.

Пошто је колега Ковач то одбио, СРПС је био принуђен да отвори нови званичан сајт. СРПС ће сматрати да је ова Ковачева недоследност званичан став НСПРВ и на наредним седницама ће о томе расправљати.

СРПС се извињава свим својим члановима за овај акцидент који им је током овог штрајка нанео велику штету.

Слободан Брајковић, председник СРПС