12% за председника синдиката

Многи директори школа још нису применили закон када је у питању накнада председнику школског синдиката од 12%. Министар просвете др Срђан Вербић и његов помоћник др Зоран Костић, срамотном одлуком да председницима синдиката, који нису прекинули штрајк 18. фебруара, ускрате ову привилегију која им следује на основу Закона о раду, успели су у намери посвађају многе директоре школа са председницима школских синдиката.

Да ли је двојици првих људи образовања стварно стало да школски колективи раде у хармонији или да се свађају унутар себе и утиче ли то на образовни процес? Изгледа да им није стало. У строго централизованом школском систему најлакше се влада и управљава корбачем. За др Костића нас не чуди, али право је чудо како се један „научни радник“ и „књишки мољац“, др Вербић, брзо адаптирао на овакво „научно“ управљање људима.

Ипак, после гушења штрајка, ова двојица су се у победничком расположењу смиловала и, „великодушно дозволивши“ непослушним синдикатима СРПС и УСПРС потписивање ПКУ, омогућили председницима школских синдиката додатну исплату у висини 12%.

Ипак, многим директорима школа никако не одговара „да се помире“ са овом чињеницом враћања ових „привилегија“ председницима синдиката. Покажите им доњи допис Министарства просвете, да им буде јасније!

12 posto