Забранити нове уговоре на одређено време!

Сама два дана за расподелу вишкова

Чак и да је тачно оно што у Министарству ПНТР тврде – да ће број и преглед слободних радних места у школама бити познати до среде,  26. августа, за расподелу вишкова на слободна радна места остаће само два радна дана, јер школска година почиње следећег понедељка.

Забранити нове уговоре!

Већ сада, многи директори школа склапају уговоре на одређено време и тако убацују у систем нове раднике, не чекајући листе вишкова и потреба. У исто време, на упозорење Синдиката радника у просвети Србије да ће се повећати број радника на одређено време, помоћник министра за високо образовање Милован Шуваков тврди да се то неће догодити.

Да се то стварно не би догодило, Синдикат радника у просвети Србије инсистира да Министарство ПНТР изда хитну наредбу директорима школа да не продужују уговоре на одређено време са постојећим радницима (који су радили у протеклој школској години) и да не склапају уговоре са новим радницима.

Радне групе да започну са радом

Тако би се створила могућност да, у првих 15-так дана школске године, школе искористе објављене листе вишкова и потреба и спроведу први круг преузимања. У исто време, радне групе за праћење вишкова по школским управама морале би већ крајем недеље да започну контролу листа и преузимања.

Инфо служба СРПС