Побуна ученика 14. београдске гимназије

ПОБУНА У 14. ГИМНАЗИЈИ: Ученици на улицама због отказа професору

Ученици Четрнаесте београдске гимназије изашли су на улице и прекинули наставу, јер је отказ добио њихов омиљени професор српског језика и књижевности Владимир Милојевић.

Они су кренули у шетњу преко Вуковог споменика до Министарства просвете. Пре протестне шетње, послали су писмо свом професору у коме су му исказали подршку:

„Поштовани професоре, сазнали смо за немиле догађаје који су Вам се десили. Наше одељење Друго 4 је веома погођено чињеницом да Ви нисте у могућности да нам одржавате наставу српског језика и књижевности.

Да би Вам дали подршку, наше одељење је јуче протестовало и бојкотовало последња два часа које је требало да имамо са Вама. Знамо да тиме не можемо да Вам много помогнемо али смо хтели да покажемо наше противљење неправди која вам је нанета.

Желимо да Вам поручимо да истрајете у Вашој борби, због нас, због ученика којима сте пренели толико знања. Не желимо да будуће генерације буду ускраћене за таквог професора као што сте Ви. Знајте, да у Вашој борби нисте сами. Са Вама су Ваши ученици који Вас подржавају и који су спремни да учине све како би Вас опет видели у нашој школи.

Ваше Друго 4“

Преузето са сајта ФБГ а