PROTEST PODRŠKE PROFESORU MILOJEVIĆU Forum poziva nastavnike, ali i obične građane

Zaposleni u prosveti i celokupno građanstvo pozvano je u sredu 21. decembra na protest podrške profesoru srpskog jezika Vladimiru Milojeviću, zbog uručenog otkaza. Skup organizuje Forum beogradskih gimnazija u 13 sati, ispred Četrnaeste gimnazije, gde je Milojević radio.

YhcktkqTURBXy8yZDgwZWJhYTg3YzE3OGNmYTI2NTdjM2UyM2ZhYTc5My5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

– Prethodnih dana svedoci smo velike borbe koju naš kolega Vladimir Milojević vodi u ostvarivanju svojih prava, prava koja su u modernim i razvijenim društvima svima zagarantovana. Odlukom jedne direktorke, naš kolega Vladimir, profesor kojeg učenici često porede sa popularnim profesorom Kostom Vujićem, ostao je bez posla i bez prava na rad – navodi se u saopštenju Foruma beogradskih gimnazija.

zCMktkqTURBXy80MzJhZDhiZjAxMTNiOGU3ZTdiOTgxNWJjOTM1MGQwZi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Profesor Milojević apelovao je na sadašnje učenike Četrnaeste gimnazije da ne prisustvuju ovom skupu. Oni su svoju podršku iskazali ranijim okupljanjima ispred škole, šetnjom do Vlade Srbije, a sednici Đačkog parlamenta održanoj u petak prisustvo je i ministar prosvete Mladen Šarčević. Đaci su predali i zahtev za preispitivanje disciplinskog postupka protiv Milojevića, a pismeni odgovor očekuje se ove nedelje.

Preuzeto iz Blica 19. 12. 2016.